Olive WatchOS: האסלה החדשנית לניטור וזיהוי מחלות


מאמר זה הוא חלק מהתכנים אותם אנחנו שמחים לספק לקהל לקוחותינו: מנהלי מרכזים רפואיים, קליניקות ומרפאות.

חברת הסטארט-אפ הישראלית אוליב דיאגנוסטיקס (Olive Diagnostics) פיתחה טכנולוגיה חדשנית המבוססת על בינה מלאכותית, שבאמצעותה ניתן לבצע בדיקות שתן בסביבה הביתית ובעת השימוש באסלה.
המוצר החדשני והייחודי מסוגו נקרא Olive KG, זהו התקן ייעודי המותקן על האסלה הרגילה המתממשק עם השעון החכם לצורך ניטור מדדים שונים בשתן, אבחון כמות הנוזלים בגוף ואיתור של סמנים ביולוגיים העשויים להעיד על מחלות ובעיות רפואיות שונות.

Olive-WatchOS

חשוב לציין כי בדיקת שתן מהווה כלי עזר חשוב ונוח לצורך אבחון מגוון רחב של מחלות. בדיקת שתן בעולם הרפואה מהווה כלי פשוט וקל לאבחון מרכיבים שונים בשתן העשויים להעיד על דלקות, ובעיקר דלקת בדרכי השתן, ולזהות מחלות שונות כגון: מחלות כליה (כולל אבנים בכליות, אי ספיקה בכליות וכו'), בעיות רפואיות הקשורות להפרעות בחילוף החומרים, כשל לבבי ועוד.

בדיקה אוטומטית ללא מגע

הפיתוח הייחודי מסוגו של אוליב דיאגנוסטיקס מתמקד באפליקציה המבוססת על טכנולוגיית הבינה המלאכותית. האפליקציה מתממשקת עם מכשיר אופטי המותקן באסלה החדשנית לניטור ולזיהוי מחלות שונות, וההתקן האופטי מסוגל לנתח את ההרכב המולקולרי של נוזל השתן, וזאת ללא שימוש במקלונים או בעזרים אחרים המחייבים מגד ושימוש בידיים. 

ההתקן מנטר את המדדים הקיימים בשתן באמצעות זיהוי סימנים ביולוגיים העשויים להעיד על מחלות שונות. לאחר בדיקה של ההרכב המולקולרי, הנתונים נשלחים באופן רציף לשעון החכם של המשתמש. כאשר המשתמש נכנס לשירותים, עליו לזהות את עצמו מול ההתקן באסלה על מנת שהנתונים שלו יגיעו למאגר הנכון.
כיום, בהתקן המשווק כבר במדינות רבות יש שתי אפשרויות לזיהוי בהתקן – אפשרות אחת היא לחיצה על כפתור משתמש ייעודי בהתקן ובאמצעות הפעלת הבלוטות', ואפשרות נוספת היא זיהוי אוטומטי באמצעות השעון החכם.

לאחר מתן השתן, השעון החכם מציג מידע ואינדיקציה של מדדים שונים. בין היתר האפליקציה החכמה במכשיר Olive WatchOS מספקת מידע על כמות הנוזלים בגוף (כלומר מצבי הידרציה), אינדיקציות על החלבון בשתן (מדד חשוב במיוחד עבור נשים בהריון), הימצאות של ניטריטים בשתן העלולה להעיד על זיהום בדרכי השתן, הימצאות תאי דם לבנים או אדומים בשתן, נוכחות קטונים בשתן, מידע על כמות ותדירות השתן, מדידת כמות הקריאטינין ועוד.

בסטארט-אפ הישראלי טוענים שאיכות הבדיקות באמצעות הטכנולוגיה החדשנית שהחברה מפתחת מאפשרת דיוק גבוה יותר בהשוואה לשיטות הבדיקה הסטנדרטיות כיום בעולם הרפואה. בדרך כלל שולחים את המטופל לבצע בדיקת שתן מעבדתית באמצעות מקלונים וספקטוגרף, בעוד הטכנולוגיה החדשנית נוחה יותר לשימוש וגם מדויקת יותר. 

עולם הרפואה מרחוק משתנה במהירות

לאור השינויים המגמה היא לעבור לשירותי רפואה מרחוק. במשרד הבריאות ממשיכים לקדם את המעבר לשירותי רפואה דיגיטליים, ולכן המרפאות והמרכזים הרפואיים בוחרים תוכנת ניהול מרפאה המותאמת לצרכים הייחודיים שלהם הכוללת כלים מתקדמים ותמיכה בטכנולוגיות החדשניות ביותר. 

לאחר התקנת חיישן באסלה והתקנת האפליקציה בטלפון החכם של המשתמש הביתי, אפליקציית Olive WatchOS מתממשקת לחיישן ומתחילה לנטר את המדדים השונים. את המדדים שנוטרו בבדיקות שבוצעו ניתן לשדר אוטומטית ישירות לתיק הרפואי הממוחשב, כלומר הנתונים נקלטים בתוכנת ניהול מרפאה והרופא יכול לבחון את תוצאות הבדיקה ולהציע טיפול בהתאם לצורך.

כדאי לדעת שהסטארט-אפ הישראלי אוליב משווק בהצלחה מרשימה את האסלה החדשנית לניטור ולזיהוי מחלות ובעיות רפואיות בשתן. ההתקן פועל במקומות שונים ובהם רשת של בתי אבות בהולנד לאחר קבלת אישור CE באיחוד האירופי, ובמקביל החברה פועלת להשגת האישור מארגון ה-FDA. 

חברת ר.ר. מערכות מפתחת מערכות תוכנה איכותיות בהתאמה טכנולוגית עדכנית בתחומי הבריאות, הרפואה והאופטיקה, ע"פ צרכי לקוחותיה ובהתאם לתחומי התמחותם ותהליכי פעילותם. לחצו כאן ליצירת קשר ולקבלת מידע נוסף.