BIOT – Connected Medical Devices


מאמר זה הוא חלק מהתכנים אותם אנחנו שמחים לספק לקהל לקוחותינו: מנהלי מרכזים רפואיים, קליניקות ומרפאות.

תקופת הקורונה האיצה תהליכי דיגיטליזציה בעולם הרפואה, ומערכת הבריאות נתנה דחיפה משמעותית לקידום ולהטמעת שירותי הרפואה הדיגיטליים, בעיקר שירותי הרפואה מרחוק. התפרצות נגיף הקורונה האיצה גם תהליכי פיתוח בקרב חברות הייטק המתמחות במכשור רפואי, לדוגמה פיתוח מכשירי IoT המאפשרים לאסוף מידע בקלות ובאופן מאובטח ולהעביר את הנתונים למערכות המחשוב הנמצאת בענן, וכך מוזילים את עלות המכשירים ופותרים לא מעט אתגרים בתחום הרפואה מרחוק.

BIOT – Connected Medical Devices

להעביר את יכולות המחשוב לענן

חברת הטכנולוגיה הישראלית BIOT מספקת מענה טכנולוגי חדשני וחשוב המאפשר לחברות המייצרות ומפעילות מכשור רפואי להעביר את יכולות החישוב של המכשיר לענן. הפתרון הטכנולוגי מסייע לחברות המכשור הרפואי להוזיל משמעותית את עלויות הייצור והפיתוח, לאסוף מידע באופן מאובטח ולנהל את הקשר והדיאלוג בין הרופא למטופל.

כדאי לדעת כי חברת BIOT נוסדה בשנת 2016 על ידי גיא וינוגרד, בועז וייזלר ודוד רונן. החברה מציעה פתרון חשוב בתחום הבריאות הדיגיטלית מאחר וגופים רבים מתמודדים עם חסמים ורגולציות המונעים מהם לממש את המהפכה הטכנולוגית הנדרשת במערכות הבריאות בארץ ובעולם. BIOT מציעה פתרון איכותי ומתקדם טכנולוגית לביטחון הביג דאטה ולניהול נתונים ומידע בענן, הפתרון של החברה מאפשר לחברות ולארגונים בתחום הבריאות לשמור על המידע הרפואי, להעביר את המידע רק לגורמים מאושרים ורלוונטיים, למנוע זליגת נתונים לגורמים לא מאושרים ולהבטיח את המעבר הנדרש של דיגיטליזיה בעולם הרפואה. הטכנולוגיה של BIOT מסייעת לחברות המכשור הרפואי להתגבר על חסמים בענף ולפתח מכשירי IoT רפואיים וחכמים, כאשר החברות מתמקדות רק בפיתוח המכשיר והן נעזרות בטכנולוגיה של BIOT לביטחון הדאטה ולניהול ענן רפואי. 

להפוך את המכשיר הרפואי לפתרון מחובר ומאובטח

עולם הרפואה מתפתח ומשתנה במהירות, בשנים האחרונות צצו פלטפורמות וכלים חדשים לשימושים יישומיים בתחומי הרפואה הקלינית, המחקר הרפואי והטיפול הרפואי המותאם אישית. כבר בשנות ה-70 של המאה הקודמת החלו לאמץ בעולם הרפואה מודלים חדשים של מערכות תומכות החלטה קלינית במטרה לסייע לרופאים לשפר את הטיפול שלהם, למזער טעויות רפואיות, לשפר את השירות למטופלים ולנהל טוב יותר את המשאבים הנדרשים לשמירה על בריאות הציבור.

המערכות החדשניות מבוססות על כמויות עצומות של מידע, כאשר המידע הוא מסוגים שונים. המערכות מסוגלות להתמודד עם כמויות עצומות של מידע המגיע ממכשירים שונים וממגוון מערכות הנמצאות בשימוש בעולם הרפואה, והמערכות המתקדמות מסוגלות להסיק מסקנות מתוך ניתוח המידע הקיים והרופאים זוכים לכלי עזר המסייע להם לאבחן תוצאות בדיקות, לאתר סימנים מקדימים של מחלות ובעיות רפואיות ולשפר את השירות למטופלים. 

מאחר והמגמה כיום היא לעבור לשירותי רפואה מרחוק ולספק פתרונות ושירותים רפואיים גם בקהילה, יש לאמץ פתרונות טכנולוגיים כדי להתמודד עם האתגרים השונים, ובעיקר עם הרגולציה המכבידה והכללים שנקבעו לאבטחת המידע הרפואי. המגמה כיום היא לפתח מכשור רפואי מחובר לענן לצורך ניטור החולים מרחוק ולשיפר תפקודי הרופא והשירות שהוא מציע למטופלים. באמצעות המעבר לשירות רפואה מרחוק הרופאים יכולים לנטר את המטופלים שלהם בקלות, לקבל התראות על שינוי במצבו של המטופל, ללא צורך בביקור של החולה במרפאה, ולספק טיפול בזמן אמת בשגרה ובמצבי חירום.

באמצעות הפלטפורמה של BIOT ניתן לשמור את הנתונים הנאספים באמצעות תוכנה לניהול מרפאה. המידע הרפואי נמצא בתוך תיק רפואי ממוחשב והמערכת מסוגלת לשלוף את הנתונים ולהעבירם לענן כדי לאסוף דאטה, לנתח את המידע ולהסיק מסקנות חשובות ולשפר את השירות למטופל. הפלטפורמה של BIOT מאפשר לחברות המפתחות מכשור רפואי להתמקד בנושאי הליבה, כלומר בפיתוח המכשיר, וניתן להתאים ולשנות את קוד הפלטפורמה למודל הנתונים של החברה למכשור רפואי, בלי לחשוש מבעיות תאימות ואבטחת סייבר.

חשוב להדגיש כי הנתונים הנשלחים מתוכנת הניהול של ר.ר. מערכות ל-BIOT מוצפנים, ולא ניתן לזהות את המטופלים. זיהוי המטופל נעשה לפי מספר סידורי ברצף, המידע אינו כולל מאפיינים כמו מידע דמוגרפי, לכן אין חשש לפגיעה בפרטיות ולזיהוי המטופלים. 

חברת ר.ר. מערכות מפתחת מערכות תוכנה איכותיות בהתאמה טכנולוגית עדכנית בתחומי הבריאות, הרפואה והאופטיקה, ע"פ צרכי לקוחותיה ובהתאם לתחומי התמחותם ותהליכי פעילותם. 
לחצו כאן ליצירת קשר ולקבלת מידע נוסף.